Moja chôdza po žeravom uhlí

Firewalking

Dnes sú to tri roky, kedy sa môžem hrdo pochváliť absolvovaním chôdze po žeravom uhlí a ďalších mentálnych cvičení skrz ktoré som naštartoval vnútorný potenciál. Firewalking. Slovo, ktoré so mnou zarezonovalo koncom leta 2013. Tento článok je čiastočne upravený v roku 2016, nakoľko pôvodná verzia článku z roku 2013 už neexistuje. Týmto článkom rozprávam môj…

Pokračovať v čítaní →

Dobrý obchodník – dobrý komunikátor

7 rád ako sa stať dobrým komunikátorom

Na začátek tohoto mého příspěvku na tento blog bych chtěla poznamenat, že se již také delší dobu pohybuji v oblasti obchodu. Při sjednávání obchodu, obchodních schůzkách, pro mě bylo vždy nejdůležitější dobře, správně a efektivně vést komunikaci s mým obchodním partnerem. Není to totiž jednoduchá záležitost. A co jsem se naučila? Zde je několik bodů, které jsou…

Pokračovať v čítaní →

O Kremničke, ako o mieste obrovskej tragédie

Deviata Bystrická Hodinka

O Kremničke, ako o mieste obrovskej tragédie, ale aj o iných zaujímavostiach tejto obce, sa dozviete na ďalšej Bystrickej hodinke. Už DESIATY krát pozývajú organizátori na zaujímavé stretnutie s históriou známe pod názvom Bystrická hodinka. Tentokrát bude témou stretnutia história niekdajšej samostatnej obce, ktorá je dnes už mestskou časťou – obce Kremnička. O podrobnostiach z jej…

Pokračovať v čítaní →

Bystrická hodinka sa po prázdninách vracia, avšak v nových priestoroch

Deviata Bystrická Hodinka

Po letnom oddychu sa hlási o slovo pravidelná udalosť, ktorá prináša poriadnu porciu zaujímavostí týkajúcich sa bohatej histórie mesta s názvom „Bystrická hodinka“, a to už po deviaty krát. Podujatie dobrovoľnícky organizujú Banskobystrický okrášľovací spolok a MAOi Inštitút pre Digitálnych Nomádov, a to od novembra minulého roku. Ako prednášajúci sa už vystriedali viacerí známi historici,…

Pokračovať v čítaní →

Vedeli ste, že 13. September je medzinárodný deň čokolády?

Medzinárodný deň čokolády

Čokoláda. Slovo, ktoré určite v každom z nás vyvoláva určitý druh emócií. Čokoláda podnecuje naše zmysly a už len pri pomyslení na čokoládu nám začnú tiecť slinky. Vyslovením tohto sladkého slovíčka sa v nás prebúdzajú rôzne chute a zväčša podvedome začneme myslieť na to, kde máme ukryté niečo „sladké“, či kde sme odložili ten dezert,…

Pokračovať v čítaní →