Vedeli ste, že 13. September je medzinárodný deň čokolády?

Medzinárodný deň čokolády

Čokoláda. Slovo, ktoré určite v každom z nás vyvoláva určitý druh emócií. Čokoláda podnecuje naše zmysly a už len pri pomyslení na čokoládu nám začnú tiecť slinky. Vyslovením tohto sladkého slovíčka sa v nás prebúdzajú rôzne chute a zväčša podvedome začneme myslieť na to, kde máme ukryté niečo „sladké“, či kde sme odložili ten dezert, ktorý sme dostali ako darček od návštevy.

Prečo je to tak? Jednoducho chceme čo najskôr ukojiť naše túžby po tomto sladkom čokoládovom potešení.

V minulosti bola čokoláda využívaná pri rituáloch a mohli si ju dovoliť len panovníci, šľachtici a bojovníci. Dnes sme v 21. storočí, kde si čokoládu môžeme kúpiť snáď v každom potravinovom obchode. Tu však narážame na problém, že nie každá čokoláda je kvalitná.

Smutnou realitou je fakt, že drvivá väčšina čokolád na našom trhu je tvorená palmovými olejmi a od kvalitnej, teda pravej čokolády to má veľmi ďaleko.

Preto sa partia mladých ľudí z Humenného rozhodla, že chce na Slovenský trh prinášať kvalitné, ručne vyrábané čokoládové výrobky bez palmového oleja a v prvotriednej kvalite pod vlastnou značkou.

Zatiaľ túto partiu nadšencov necháme zahalenú pod rúškom tajomstva, prezradíme však ich fanúšikov, ktorí sa ich rozhodli podporiť vo výrobe čokoládových produktov. Táto čokoládová partia spoločne s MAOi Inštitútom pre Digitálnych Nomádov o.z. a Palacinkárňou u Priateľov organizujú ochutnávku exkluzívnych odrodových čokolád z rôznych kútov sveta.

„Už dlhší čas som chcel pracovať na podnikateľskom projekte, ktorý okrem iného uspokojí aj moje chuťové poháriky. Spolupráca s „čokoládovou“ partiou mi toto umožnila a zároveň sme sa rozhodli zorganizovať ochutnávku kvalitnej čokolády z rôznych kútov sveta. Pripravili sme si pre vás horúcu čokoládu, žiadna instantná forma horúcej čokolády, ale pravá čokoláda pripravená profesionálne, aby ste si vychutnali zmyselný pôžitok horúcej čokolády“, uviedol Lukáš Franko z MAOi Inštitútu. „Zároveň na vás čaká aj lámaná čokoláda, ktorú si môžete kúpiť a vychutnať v pohodlí vášho domova, či niekomu darovať ako sladké potešenie“, dodal Franko.

Horúca čokoláda sa bude podávať v troch prevedeniach – biela, mliečná a horká, kde každé prevedenie je možné ochutiť niektorou z príchutí mascobado kokos, malina, alebo pomaranč. Lámaná čokoláda predstavuje zmes čokolád s rôznymi posypmi, aby vaše zmysly mohli pocítiť pravý pôžitok mnohých kombinácií chutí.

Medzinárodný deň čokolády

Medzinárodný deň čokolády

Ochutnávka exkluzívnych čokolád z rôznych kútov sveta, ako napríklad z Ugandy, či Ecuadora, alebo bájnej Dominikánskej Republiky sa bude konať 13. septembra počas celého dňa, teda na medzinárodný deň čokolády.

„Palacinkáreň sa rozhodla podporiť toto podujatie, kvôli osvete o ozajstnej čokoláde, ktorú robí partia z čokoládovne a zároveň, oni sa takto môžu na našej prevádzke viac spropagovať ako firma. Taktiež my ponúkame nový produkt, ktorý, ak bude navyše zákazníkovi chutiť, spokojnosť bude na všetkých stranách“, povedal Slavo Kopil za Palacinkáreň u Priateľov.

Organizátori pozývajú všetkých milovníkov čokolády, ako aj tých, ktorí chcú stráviť medzinárodný deň čokolády so svojimi priateľmi, na ochutnávku exkluzívnych odrodových čokolád z rôznych kútov sveta, ktorá sa bude konať 13. septembra počas celého dňa v Palacinkárni u Priateľov.

Vedeli ste, že 13. September je medzinárodný deň čokolády?
Hodnotenie článku
About The Author

Lukáš Franko

Kreatívec s kopou nápadov v hlave, ktorý kreslí myšlienkové mapy. Pomáha ľuďom premeniť ich nápad na projekt a podnikanie. Navrhuje, vizualizuje a realizuje mapu digitálnych stratégií zameraných na sociálne média. Jeho poslaním je inšpirovať druhých, aby robili to, čo ich baví, boli sami sebou a nechali si za to platiť.

Leave A Response

* Denotes Required Field